Sensommer på landet

Livet fortoner seg vanligvis relativt fredelig for våre to britisk korthår katter. De trives godt i huset og finner seg sine favorittplasser. De slynger seg i sofaen og ligger på ryggen på gulvet med bena rett ut. Også er det denne evinnelige vandringen til kjøkkenet da, etter godis, hver gang noen går på kjøkkenet så kommer det en svart pus løpende etter. Noen biter tørrfor gjør vanligvis nytten, men målet må vel være å få slutt på dette.

Ute!
Foruten mat så er Swiffer glad i utelivet og ville nok helst vært ute nesten konstant. I stedet tilbringer hun mye tid i vinduskarmene der hun spaner på fuglenes oppfostring av fugleunger og fluenes gjøren og laden i solveggen. Chili er litt mer forsiktig ute og nøyer seg vanligvis med å jakte fluer på terrassen. Derimot så er hennes lidenskap fortsatt de myke ballene, de flyr veggimellom, både ballene og Chili noen ganger.

Fluer er til for å spises
Et høydepunkt med sommeren er jo at det i blant slumper til å komme en flue inn. Da er jakten i gang, det prates, smattes og mjaues mens stadig nye metoder forsøkes for å lære seg å fly. Chili er rask med potene og finner stadig noe spiselig med vinger. Swiffer fanger også fluer, men på den litt mindre energikrevende måten: Sitte rolig og vente på at flua kommer nær nok. Swiffer har dessuten ved flere anledninger mjauet på oppmerksomhet etter slik jakt for å vise frem den stolte fangsten. Chili kommer da til og får overta fluen (som ikke lenger flyr, men kravler) leker litt med den før den ender som mat i Chilis mage. Swiffer fanger altså fluer til lillejenta!

Chili på utstilling, Swiffer på hemmelig oppdrag
Jeg har oppdatert litt på planene våre, det blir etter all sannsynlighet utstilling både i september, oktober og desember for Chili. Swiffer blir hjemme og da kan dere få fundere på om vi har andre planer for henne.

På dagens bilder fikk kattene tusle rundt i hagen uten bånd til ære for fotografen. Jeg har konkludert med at kattene ikke er spesielt fotogene da de stadig snur hodet feil vei akkurat når jeg knipser. Dessuten at to katter uten bånd er vanskelig å holde styr på.

Fortsatt god sommer!