Kontakt oss

Kontakt
Tonje Asmyhr
91713686 / 67800135
tonje@filurkattens.com

Filurkattens er et nytt oppdrett av britisk korthår. Vi vil drive oppdrettet i små og nære forhold. Våre katter er en del av familien og det er viktig for oss at de har det bra. Kattene spiser hovedsakelig mat fra Royal Canin og da fór tilpasset deres alder og livssituasjon.
Vi følger NRRs regler for hold, oppdrett og utstilling av katt. Vi er medlem av Adelkatten og britisk korthårringene Cobbykatten og Brittevennen.

Filurkatten

Navnet Filurkatten kommer fra katten i Alice i eventyrland. På orginalspråket heter den Cheshire cat, men i mange år har den i Disneys norske variant hett Filurkatten. Katten kan minne mye om en Britisk korthår, den kraftige, runde og korte kroppen og hodet med bredt hakeparti og bredt plasserte ører. Katten har den egenskap at den blir usynlig, men den kommer alltid Alice til unnsetning og den kommer med filosofiske betraktninger som tvinger Alice til å tenke nye tanker. På mange måter er det slik livet med katter er. De er der, og plutselig er de det ikke lenger, men de følger med og er nær deg og følger deg gjennom livet med sine små betraktninger som du ikke får ta del i.