Britisk korthår

Historie
Britisk korthår (også kalt Britte) har sin opprinnelse fra England. Her startet man oppdrett av Britisk korthår på 1880-tallet fra store og robuste huskatter. Britten har senere blitt krysset med Perser for å videreutvikle rasens kraftige type og ikke minst for å utvikle nye fargevarianter. Denne kryssningen har medført at langhåret pels fremdeles nedarves i Britisk korthår avel og gir i blant langhårsvarianer som ikke er godkjent for Britter. Først i 1982 ble Britisk korthår godkjent utenfor England dette medførte omregistrering av en del Europeisk korthår og British Blue til Britisk korthår.

Gemytt
Britter er rolige, snille og en litt makelig katt som ikke har for vane å svinge seg i gardiner, men løpe i stor fart det kan dem. Deres kraftige kropp gjør at løpingen kanskje ikke alltid er like elegant, men veldig sjarmerende. Med litt stimulering er de lekne opp i høy alder. Rasen er ikke en typisk på fanget katt, den ligger helst ved siden av deg eller et sted den kan se deg godt. Katten følger deg dit du der og titter avslappet på deg fra avstand eller deltar i dine sysler. Den er hengiven ovenfor sine, men er ikke overbegeistret for fremmede, selv om de selvfølgelig skal undersøkes og studeres inngående, fra avstand stort sett. De er virkelige familiekatter som også går godt sammen med andre dyr.

Utseende
Små bredt plasserte ører, og kraftige kinn og nakke gjør hodet rundt og mykt. Store runde og bredt plassert øyne gir katten et teddybjørn aktig utseende. Kort og kompakt kropp der hale, poter og ører er avrundet viderefører dette uttrykket som er lett å like.

www.brittevennen.com
www.cobbykatten.net